Je bestemming

Afgelopen dagen las ik het Magdalena mysterie van Kathleen Mc Gowan. Een mooi boek, en ook interessant met het oog op mijn aanstaande bezoek aan de Maria Magdalena expositie in het Catharijne convent in Utrecht.

Het boek verhaalt over Katharen, renaissance kunstenaars, historische plekken, corrupte machtsstructuren, gebeurtenissen uit het Nieuwe Testament, en alles vanuit het perspectief van vrouwen en spiritualiteit.

De schrijfster van dit “epos over geloof, loyaliteit, moed, en allesomvattende liefde” wordt als een spiritueel ‘Voorzegde’ gezien; zij die vanaf geboorte aangewezen is om het mysterie van Maria Magdalena op te lossen, en daarmee gids te zijn voor ‘De Weg van Liefde’.
Dat is nogal wat, een nobele missie en een hele verantwoordelijkheid.
Zij wist het al lang dat dat haar missie was, omdat ze visioenen had.
Die heb ik niet. En ik ken eigenlijk ook niemand die ze wel heeft. Jij?

Maar zou het toch in mijn sterren geschreven hebben gestaan dat ik mensen zichzelf laat uiten via klank? Ik weet het niet, maar feit is wel dat ik het elke keer weer heerlijk vind om te doen. En dat is een hele fijne leidraad: doen waar je blij van wordt.

Heb jij ook een bestemming? Wat is het waar jij blij van wordt?
Wat in jouw geschiedenis gaf richting aan de paden of meesters die jij koos?

In dit en andere vragen kan jouw stem je de weg wijzen. In een individuele stemsessie, of workshop (stembevrijding), loop ik graag een eindje met je mee. Opgave via info@je-stem.nl en www.je-stem.nl

Een van de ten toon gestelde Maria Magdalena’s in het Catharijne convent in Utrecht